Sara Vork Hansen

Sara Hansen_Performance Institute

Jeg er autoriseret fysioterapeut uddannet fra UCSJ Næstved i 2011. Jeg er videreuddannet Fysiopilatesinstruktør i 2013, hvilket jeg både benytter i hold- og individuel træning.

Jeg arbejder til daglig inden for genoptræning og rehabilitering, hvor jeg sidder i et specialiseret neuroteam og derudover varetager træning af oftest knæ og skulderproblematikker. Jeg har kurser inden for akupunktur og idrætsfysioterapien.

Jeg er til juni færdig med min uddannelse som Hestefysioterapeut under Danske Hestefysioterapeuter, som er en dyrlæge examineret videreuddannelse til fysioterapeuter.

Fysiopilates

"Work smarter - not harder"

Fysiopilates er Pilates anvendt fysioterapeutisk.

Metoden er meget effektiv og skånsom, da der er fokus på kvalitet i hver enkelt øvelse, for at opnå den korrekte udførelse.

Gennem pilates trænes vejrtrækning, smidighed og muskeludholdenhed, samt afspænding.

Vi ønsker at opnå bedre kropskontrol, et økonomisk bevægemønster, nedsætte smerter og opnå generel velvære i form af en stærkere og mere velafbalanceret krop.

I fysiopilates tages der specielt højde for den enkelte deltagers behov og evt. problematikker, hvor individuel korrektion er en vigtig del af fysiopilates. Derfor henvender fysiopilates sig bredt og også til personer med forskellige problematikker og diagnoser, som rygsmerter, nakkeproblematikker, kroniske smerter, hypermobile, stress m.fl.

Pilates for rytteren

Ridning er sport der kræver god kropsbevidsthed, udholdenhed og koncentration. Det er en sport med stor fokus på hestens præstation, træningstilstand og velbefindende, den er tidskrævende og ofte lader rytteren sig selv være sidste prioritet.

Rytterens træningstilstand og velbefindende er i høj grad en vigtig del af samspillet for at opnå en bedre præstation.

Målet gennem træningen er, at opnå en bedre kropsbevidsthed, samt at få en stærkere, mere smidig og balanceret krop hos rytteren, for at skabe en bedre harmoni og flow i ridningen.